21 Şubat 2014 Cuma

YUFKA İLE MİDYE BÖREK

Tüm takipçilerime,sağlıklı mutlu hafta sonları dilerim."Çok ilginç bir hamur şu hazır yufka.Hangi tarif ile hazırlarsanız hazırlayın,temel maddesi aynı hamur olduğu halde çok farklı börek yiyorsunuz hissini veriyor.Öyle tarifler var ki bunu elde mi açtın ,hazır mı aldın diyesi geliyor insanın" "Pırtık Böreği"tarifimin ön sözüne aynen böyle yazmışım:)Fikrim hala değişmedi.Gerçekten bukelemun gibi şu hazır yufka:)daha önce mayalı hamur ile hazırladığım "Midye Poğaça" reçetesi vermiştim ancak yufka ile hazırlanan bu tarifim çok pratik ve farklı bir lezzet oluyor tercih sizin.Yazmadan olmaz elbette,bu böreği ilk defa  sevgili yeşim yetur hanımda görmüştüm.Defalarca hazırladığım "Midye böreği" benim reçetem ile denemek istermisiniz:)Görsel fotoğraf çekmedim zira daha önce yine "Midye Baklava" tarifi ile aynı hazırlanıyor olması bakımından, buradan bakabilirsiniz.Hadi kolay gelsin sizlere...
 
Malzemeler:
 
3 tane yufka
2 yemek kaşığı dolusu tereyağ(eritilmiş)
İçi İçin:
peynir+maydanoz
 
Hazırlanması:
Bir yufkayı hamur tahtasına serin.Üzerini,yumurta fırçası ile erimiş tereyağ ile yağlayın.yufkayı (+) şelinde dört parcaya bölün.Bir parçasını,sivri ucundan geniş tarafa doğru büzün.İki ucunu bir araya toplayın.Topladığınız ucuna iç malzemesini doldurun sarın ve ters çevirin.Fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizin.Böreklerin üzerine, artan tereyağını sürün.Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.Ilınınca servis edin.
Afiyet Olsun...

4 yorum:

Turuncu Tatlar dedi ki...

ellerine sağlık canım görüntü süper ;)eminim tadıda öyledir sevgiler..

yesilmutfaktanlezzetler.blogspot.com dedi ki...

Harika görünüyor ellerinize saglik...Bayanlarin cocuklar yemek v.s konularda seviyeli paylasimlarda bulundugu bir forumumuz var, sizleri de aramizda görmek isteriz...Sevgilerimle....http://bizbize.forumieren.com/

Adsız dedi ki...

tereyağ yerine zeytinyağı da olur mu?

İnci ÖZSOY dedi ki...

Turuncu tatlar,çok teşekkür ederim canım:)denenesi bir tarif mutlaka bir kez olsun deneyin derim.

Yeşil mutfak,çok teşekkür ederim canım:)uygun olduğum zaman mutlaka inceleyeceğim.


Sevgili Adsız takipçim,yorum bırakırken adınızı da yazarsanız mutlu olurum:)
Tereyağ yerine zeytinyağ kullanırsanız elbette olur,ancak böreğiniz yumuşak olur.Bu böreğin özelliği biraz çıtır olması:)Zeytinyağı ile hazırlanmış elde açma börek,kek vb.her lezzet istenilen çıtırlığı vermez.
Bu tarifi "sıvıyağ ve su karışımlı","süt, yumurta,sıvıyağ karışımlı" hazırladım,kıvamı en güzel ve en lezzetli verdiğim şekilde oldu:)mutlaka bir kez hazırlamalısınız:)yorumunuz için teşekkür ederim.
Hepinize kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum arkadaşlar...