9 Ocak 2012 Pazartesi

MANTARLI SOMON BALIĞI


Merhabalar ,biz bu aralar çok sık balık tüketiyoruz  haftanın 3-4 günü diyebilirim:))
sizlerede tavsiye ederim evlerinde küçük çocukları ve öğrencileri olan herkes omega 3 den  zengin
bu besini haftanın en az iki üç günü pişirilmeli derim, tam da balık mevsimiyken:))
Ev halkı balığı balık gibi yeriz  garnitür'e hiç gerek yok diye diye her zaman aynı tarifler etrafında
dönüp duruyorduk,artık bol garnitürlü  bir reçetenin  zamanı geldi:))
Tümay'ımın  sayfasından  esinlendim:) orjinal tariften çok farklı bir reçete oldu.Balıklar  görücüye çıkacakları için süslendiler:))balık dilimlerini sarmak  zor olmadı fakat daha pratik olması için bundan sonra hazırladığım mantarlı garnitürü tepsinin altına serip üzerine balıları dizmeyi düşünüyorum :)özel sofralarda  balıklar yine süslenir :)))Ev halkı çok beğendi:)kesinlikle denemelisiniz. 
Görüşmek üzere sağlıklı  ve sevgi ile kalın...

Malzemeler:

1 tane karadeniz somon'u
1 tane  kuru soğan
2 tane sivri biber
15-20 tane haşlanmış mantar
1 diş sarımsak
1 su bardağı domates püresi
1/2 kahve fincanı zeytinyağ
karabiber,tuz

Hazırlanması: 

Balıkçınıza  aldığınız balıkları fileto halinde kestirin ve derisini çıkarttırmayın lezzet verecektir.
İki parça filetoyu ortadan kesin yani 4 parça fileto balığınız olsun.
Eliniz ile veya cımbızla alabildiğiniz kılçıklarını çıkarın yıkadıktan sonra süzgeçte süzülmeye bırakın.
Diğer tarafta  kuru soğanı küp küp doğrayın,2-3 yemek kaşığı zeytinyağında   kavurmaya bırakın sonra üzerine sırası ile  ince  ince doğranmış sarımsağı,biberleri ve  mantarı ilave edin arada bir karıştırın.5-10 dakika sonra yarım su bardağı  domates sosunu ilave edin bir iki taşım kaynadıktan sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın.
Balığınızın bir parçasını alın içine malzemesini doldurup kapak gibi kapatın ve kürdan  batırın açılmasın.Kalan balıklara da aynı işlemi uygulayın,sıvı yağ ile yağlanmış tepsiye dizin üzerine kalan domates sosunuzu dökün kalan  zeytinyağını karabiber tuzunu ayarlayın.Yarım su bardağı su ilave edip 200 derecedeki fırında pişirin.
NOT:
Malzeme listesindeki zeytinyağ  ölçüsünden fazla yağ kullanmayın.
Domates sos'u kışlık hazırladığım kübik domateslerden,kullanmadan önce rondodan geçirip püre haline getirdim.
Haşlanmış mantarları daha önce tarifini verdiğim şekilde bulundurduğum mantarlardan kullandım..

13 yorum:

Unknown dedi ki...

Canim bu güzel görünüyor böyle ellerine saglik afiyetler olsun hayirli aksamlar.

İnci Yemek dedi ki...

Gülcanım teşekkür ederim canım:)denenesi bir tarif..
öperim seni...

Limon çiçekleri dedi ki...

Vaay,emek kokuyor bunlar,ellerinize sağlık.

chefika dedi ki...

eline sağlık incicim.harika gözüküyor.Oğlum somunu çok sever.Çok bekleteden hemen deneyecğim.Öpüyorum,sevgilerimle:)

Unknown dedi ki...

Ellerinize saglik. En saglikli balik cesitlerinden bir tanesidir. Burada cok tuketilen bir balik.

Sevgiler

Ferkay dedi ki...

İncim keşke bende yiyebilsem balığı böyle haftada bir kere bile zorla yiyebiliyorum. Müthiş bir güzellik ellerine sağlık canım.
Ayrıca milföyleri tek katlı yaptım kenarlar katlanınca öyle görünüyor.Resimlerde görünüyor zaten..
Sevgiler canım..

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Bağlantı yaptığın mantar tarifine bakayım derken yorumu oraya yapmışım, neyse buraya da yazayım. Eşim de bende mantara bayılırız, balıkla garnitür olarak çok yakışıyor. Ellerine sağlık canım. Sevgilerimle...
(Yemek Sevdam)

mutfagabuyrun dedi ki...

mantar yemesemde sunum harika canım.ellerine sağlık.sevgiler.

yeşim dedi ki...

sardalya tava-mantarlı somon ay hepsi nasıl iştah açıcı görünüyor ellerine sağlık inci tanem.öperim tatı yanaklardan...sevgilerimle.

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Ellerine sağlık İncicim)

Nefissss:))

müjde dedi ki...

Nefis görünüyor.Ellerine sağlık.Ben de beklerim.Sevgiler...

komançi dedi ki...

Elinize sağlık İnci hanım.

Bir Dilim Düş dedi ki...

Balık gerçekten de çok faydalıdır, hele de böyle değişik ve lezzetli tariflerle daha da keyifli hala geliyor.Ellerinize sağlık...

Sevgiler,
Evren