24 Nisan 2013 Çarşamba

KABAK İÇİ TARATOR


Tüm takipçilerime sevgilerimi ve selamlarımı gönderiyorum.Dün ,23 Nisan Egemenlik ve Ulusal
Bayramını çocuklarla bizde kutladık:)Bizim hanede  23 Nisan bayramına eşlik edecek çocu kalmadı:)fakat prensesin içindeki çocuk  tüm çoşkusuyla  bize okul yıllarını hatırlattı,yakınımızdaki bir okula attık kendimizi  çocukların özenerek hazırladıkları gösterilerini  çok duygusal izledik:)Bu bağlamda tekrar,Tüm çocukların ,23 nisan ulusal egemenlik ve cocuk bayramimiz kutlu ve mutlu olsun.Sakız kabakların  mevsimi başladı,şimdilik kötü lezzetteki kabağa denk gelmedim,aldıklarım  tam tadındaydı doğrusu:)özlediğimiz  yemek,kabak dolması hazırladım bu defa satın aldıklarım ile,
Kabak dolması hazırlarken malum kabakların içini oyacağız çıkan içleri atalım mı?Hayır elbette:)
Mutfak ekonomisini iyi bilenler,mutlaka  lezzetli bir yemeğe dönüştürürler biliyorum:)Ben daha önce; iki  farklı Mücver hazırlamışım,fakat bu mevsim için özellikle salata önereceğim,İsterseniz daha önce HAZIRLADIĞIM gibi ,isterseniz  bu reçete gibi de ,hazırlayabilirsiniz.Arzunuza kalmış.
 
Malzemeler:
 
5 tane kabak içi
1 orta boy sivri biber
1 orta boy kabak
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 çay kaşığı tuz
1 çorba kasesi dolusu yoğurt
1-2 diş sarımsak rendesi
 
Hazırlanması:
Kabak içlerini rendeleyin hafifçe fazla sularını sıkarak tencereye alın.Üzerine ince doğranmış biberleri, rendelenmiş havucu,tuzunu ve sıvıyağını ekleyip pişmeye bırakın.Sebzeler saldığı
suyu çekinceye kadar kavurun.Tencerenin kapağını açmadan soğumaya bırakın.
Bu arada sarımsak ile yoğurdu karıştırın.Kavrulmuş olan kabak içleri ile sarımsaklı yoğurdu karıştırıp servis edeceğiniz tabağa alabilirsiniz.Üzerini, ince kıyılmış dereotu ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun...
NOT:
Kavurduğum kabak içlerini soğuduktan sonra,ince gözlü tel süzgeçten süzdüğüm zamanlarda oluyor.
Yoğurdunuz süzme yoğurt değilse bu şekilde tekrar süzmenizi önereceğim.
İstenirse sarımsaklı yoğurda 1 yemek kaşığı kadar mayonez de ekleyebilirsiniz.
 

2 yorum:

shane dedi ki...

gerçekten pek güzel görünüyor. bu güzel tariflerinizden 2lokma'ya da gönderseniz, orayı da şenlendirseler ve başka insanlar da görse ne güzel olur... ellerinize sağlık.

shane dedi ki...

gerçekten pek güzel görünüyor. bu güzel tariflerinizden 2lokma'ya da gönderseniz, orayı da şenlendirseler ve başka insanlar da görse ne güzel olur... ellerinize sağlık.