20 Haziran 2014 Cuma

BUZLU KİRAZ

Antioksidan bakımından çok zengin olan kiraz,pek çok organımızı hücre hasarına ve kansere karşı korur. Aynı zamanda vitamin ve mineral deposudur "C,A,K"  vitamini fosfor,demir ve kalsiyum gibi önemli mineraller bakımından  muhteşem bir meyvedir.
100 gram  kirazda 60 kalori vardır  ve  lifli meyve olması bakımından uzun süre tokluk hissi verir.
Ayrıca  vücuttaki iltihapları giderir,melatonin içerdiği için uyku düzenini sağlar,gut hastalığına iyi gelir,diyabet riskini düşürür,cildi güzelleştirir,kalp ve damar sağlığına faydalıdır,bağışıklık sistemini güçlendirir.
Ancak oturur 1 kg kirazı yerseniz :)) midenizi bozar,ishal ve istifraya neden  olursunuz.Üstelik  aldığınız kiraz organik değilse  fazlaca kimyasal ilaçlara maruz kalabilirsiniz.
Yani kararında tüketmekte fayda var :) Bu arada kiraz saplarını biriktirmeyi unutmayın,ödem atmak için kiraz sapı çayı  demleyeceğiz:)Şimdilik bu kadar faydalı bilgi yeterlidir sanıyorum...Esas konumuza dönersek,"En hızlı şekilde kiraz nasıl soğutulur" iyice yıkadığımız kirazların arasına buzlar atarak servis edersek hem sunumu güzel olur arkadaşlar hemde buz gibi soğumuş kiraz yeriz:)
Mevsiminde  sağlıkla bol bol tüketmeniz dileğiyle,sevgiyle kalın...

 
 

Hiç yorum yok: