29 Haziran 2014 Pazar

LİMONATA

İlk iftarlar açıldı,hepinizin oruçlarını Allah kabul etsin.Günler uzun ve
sıcak.İftar ve sahur vakti arasında  en az 8 bardak su içmelisiniz.Yemekle veya yemek sonrası 1 bardak  içilen soğuk limonata ise,hararetinizi kontrol altına alacaktır.Sahurda biz  her zaman akşamdan kalan yemekleri yesek
 de,genel olarak kahvaltılık yemeği tercih ediyoruz.Özellikle tok tutması açısından "Yumurta Salatası" ve  bazen, elde açılmış veya hazır yufka böreği oluyor.Bugün ki sahur için  börek önerim "Peynirli Kıvırma Böreği" sonuçtan çok memnun kalacaksınız:) Limonataya gelirsek;iki yıldır bu tarifi uyguluyorum muhteşem bir "klasik tatlar" reçetesi,şiddetle öneriyorum arkadaşlar.Daha fazla limonatanız olması için ölçüyü katlayarak hazırlayabilirsiniz.İsterseniz  5-6 dal nane yaprakları ilave edebilirsiniz.Görüşmek üzere,sevgiyle kalın...  
 Malzemeler:
5 su bardağı içme suyu
2 tane limon
1 çay bardağı toz şeker (ajda  çay bardak)
Hazırlanması:
Limonları iyice yıkayıp kurulayın. Rendenin ince gözü ile  sarı kabuklarının hepsini rendeleyin.Rendelenmiş limon kabukların üzerine toz şekeri ilave edin ve elinizle ovalayın.
İki limonun da suyunu sıkın,şekerli karışıma ekleyin. İçme suyunu da ekleyin.Bir kaşık ile
şeker eriyinceye kadar karıştırın.Daha sonra soğuması için buzdolabına kaldırın.Servis etmeden önce
ince bir tülbentten veya süzgeçten süzerek soğuk servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun...

NOT:Şeker ve limon kabuğunu ovaladıktan sonra kabımın kapağını kapatarak buzdolabında 1 gece beklettim.Böylece limon,suya daha güzel tat ve renk verdi.Aceleniz varsa elbette  bekletmeden de
ince bir süzgeçten süzüp servis edebilirsiniz.
Limon kabuğu rendesi ve toz şekeri elinizle  ovaladıkdan sonra  kabınızın kapağını kapatıp bir gece buzdolabında bekletin.
Limonatanızın renginden ve aromasından çok memnun kalacaksınız:)

2 yorum:

*mehtap dedi ki...

yazın en güzel içeceği hele bir de ev yapımı olursa daha güzel, elinize sağlık.

mutfagabuyrun dedi ki...

yazın en sevdiğim içecektir canım.ellerine sağlık.sevgiler.