6 Haziran 2014 Cuma

KURU ÜZÜMLÜ KURABİYE

Herkese sağlıklı mutlu hafta sonları dilerim.Hafta sonunu tatlı karşılayalım
 istedim:)Harika  kurabiye tarifi ile geldim.Yine hazırlaması  pratik ve
lezzetli,yiyenler tarafından çok beğenildi.Hatta versiyonlarını da yaptım:) 
Aynı malzemelerle  kuru üzüm yerine kuş üzümü kullanarak "Kuş üzümlü Kurabiye"de hazırladım.Sofra dergisinin tarifi,tavsiye ederim efenim.
 
Malzemeler:
250 gr tereyağ (oda ısısında)
2 tane yumurta
1 su bardağı pudra şekeri(tatlı severseniz yarım bardak artırabilirsiniz)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 su bardağı kuru üzüm
2,5-3 su bardağı un

Hazırlanması:
Yağ ,yumurta,pudra şekerini kendi arasında karıştırın, yoğurun.Kabartma tozu,vanilya  ekleyin.
Azar, azar un ilave ederek kurabiye hamurunu oluşturun.Çabuk toparlanan bir hamur oluyor.Kulak memesi yumşaklığında bir hamur oluncaya ve de elinize yapışan hamur kalmayıncaya kadar un ekleyin.Sonra üzümleri ilave edin ve tekrar yoğurun.25 dakika dinlendirince,Kurabiye hamurunuz hazırdır.İstediğiniz şekli verin.Ben kerebiç kalıplarımı yeni aldığım için kullanmak istedim:)
Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye şekillendirdiğiniz kurabiyelerinizi dizin.Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında kurabiyeler kızarıncaya kadar pişirin.Soğuduktan sonra servis tabağına alabilirsiniz.
Afiyet Olsun...

4 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

çok güzel ve lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

İnci ÖZSOY dedi ki...

Mutfağabuyrun,teşekkür ederimcanım,denenesi bir,tarif
tavsiye ederim:)
kucak dolusu sevgiler...

ksk60 dedi ki...

Şnci hanım kurabiyeler harika gözüküyor ellerinize sağlık en kısa zamanda deniyeceğim sevgiler.

İnci ÖZSOY dedi ki...

Sevgili çiğdem hoş geldiniz sayfama :)güzel yorumunuza teşekkür ederim.Biz beğenerek yedik umarım sizde beğenirsiniz:)