6 Haziran 2014 Cuma

KENWOOD İLE MUTLU MUTFAKLAR

Dünden  Bugüne  yazılarıma  "Kenwood" ile devam ediyorum.6 mayıs 2014
günü EKS mutfakta  basın mensupları ve bir grup bloggerlerin katıldığı
etkinliğe  ben de  davetliydim.Davet edildiğime çok sevindim "kenwood" markası en iyi olarak çok konuşuluyordu,üstelik şimdiye kadar hep uzaktan gördüğüm kullanmadığım aleti çok da merak ediyordum doğrusu.Kenwood marka yöneticilerinin ürünü tanıtarak başladığı etkinlik, mutfak şefleri ile beraber " Kremalı Mantar  Soslu  Fettuccine" ve  "Cupcake" hazırladık,pişirdik ve yedik.
Ürünü birebir kullanarak deneme fırsatı yakaladım.Gerçekten hamur
 yoğurma, açma ve kesme  parçalarının  çıkarılıp ,takılması çok kolay.Kenwood ise çok şık tasarımlanmış çeşitli renkleri mevcut.
Tek sorun fiyatının pahalı olması :)) ben buradan yine de ev  halkına sesleniyorum !! Bu aletten bende istiyorum,zira  artık hamur yoğuramıyorum:)) ya, hamur işlerinden vaz geçin,ya da  2 kg hamuru işleyebilen "Kenwood kmc010"bana ,bu aleti lütfen alın :))
Keyifli etkinlik için Kenwood firmasına ve ekibine emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.
 
ÇİKOLATALI CUP CAKE

24 adet
 
Malzemeler:

115 gr sade çikolata ( küçük parçalara ayrılmış)
1 yemek kaşığı su
2 ve ¼ su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
½ tatlı kaşığı karbonat
Bir tutam tuz
1,5 su bardağı pudra şekeri
175 gr tereyağı
2/3 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı vanilya
3 adet yumurta

Yapılışı:
Fırını 180 derecede ısıtın. 2,5 cm çapındaki 24 adet muffin kalıbını yağlayın. Kâğıt pasta kalıplarını muffin kalıplarının içlerine yerleştirin. Çikolatayı suyla birlikte benmari usulü eritip ocaktan alın. Unu, kabartma tozunu, karbonatı, tuzu ve şekeri derin bir kâseye eleyin. Çikolatayı, tereyağını, sütü ve vanilyayı ekleyin. Mikserle krema kıvamına gelene kadar orta hızda karıştırın.


ERİŞTE HAMURU
 
Malzemeler:
 
200 g un
100 g polenta unu
50 g tereyağı (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
2 adet yumurta sarısı
3 g tuz
80 g ılık su
 
Yapılışı:
Un, polentayı ve tuzu bir yoğurma kabına alın ve ortasını açın. Ortasına yumurta sarılarını ve tereyağını ekleyin. Üzerinde suyu gezdirin. Hamuru pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar yoğurun. 2o dakika (+ 4 dakika buzdolabında )dinlendikten sonra hamuru makine ile açarak inceltin. İstediğiniz şekilde keserek kullanın.
Afiyet olsun...






GIDA HAZIRLAMA ÜRÜNLERİNİN LİDERİ İNGİLİZ KENWOOD

Üstün teknolojisi ve birbirinden farklı tasarımlarıyla dünyanın lider İngiliz gıda hazırlama markası Kenwood, rengarenk ve fonksiyonel ürünleriyle, yüksek kalitede sonuçlarla yemek pişirmeyi garanti ediyor.

Birbirinden renkli, zarif ve fonksiyonel tasarımlarıyla dikkat çeken dünyanın gıda hazırlama ürünleri alanında lider markası Kenwood, her yemeğinizi özel kılmak için ürettiği ürünleriyle 1947 yılından bu yana mutfaklarınızı profesyonel bir mutfağa dönüştürüyor.

Kalite, Yenilik ve Tasarımıyla Hayatı Kolaylaştıran Ürünler

Kalite, yenilik ve tasarım ilkelerinin rehberliğinde kurulan Kenwood, nesiller boyu mutfakları taçlandıran ürünleriyle gelecek kuşaklara bırakılabilecek bir miras niteliği taşıyor. Hangi Kenwood ürününü seçerseniz seçin, her seferinde en mükemmel yemeği hazırlayacağınızı garanti eden Kenwood, mutfak şeflerinden kahvaltı serilerine, blender, mikser gibi küçük ev aletlerinden mikro dalga fırın gibi pişirme gruplarına kadar geniş bir yelpazede hizmet sunuyor.

Mutfaklarda kalite ve modernlikle eş anlamlı olan Kenwood’un son teknolojiyle ürettiği ve yıllar boyu modern çizgiden ayrılmayan tasarım ürünleri hayatınızı kolaylaştırırken, yemek pişirmeyi keyfe dönüştürüyor.
 

2 yorum:

sihirlirloklava dedi ki...

İncim ne güzel ve işleri kolaylaştıran aletler.İnsan hepsinden olsun istiyor.Hele mikseri alabilirsem her gün durmadan çalıştırırım onu :)))

İnci Yemek dedi ki...

Derya2cığım,gerçekten öyle denedim gördüm:)) mutfak için mutlaka olması gereken aletlerden bir tanesi tek sorun mutfakta yer açmak ve fiyatının pahalı olması canım :)
mutlu hafta sonları dilerim.