26 Haziran 2014 Perşembe

KESİRLİ SAYILAR VE ÖLÇÜLERİM NEDİR ?

 Ölçüler konusunda bir post hazırlamakta geç kaldım  farkındayım, anlaşılan şu ki ! en fazla kafa karıştıran kısım  tariflerimdeki malzemeler listesindeki kesirli ölçüler.Açıkçası,bende işin kolayına kaçtım :))  "Sofra Dergisinden" fotoğraflayarak  bu  karmaşaya bir son vermek istedim.Fotoğraflar  kesirleri muhteşem  anlatmış  fazla söze gerek yok.Yine de anlaşılmayan bir şey olursa  sorabilirsiniz.


Tariflerimde kullandığım su bardağım fotoğrafta gördüğünüz  gibi 200 gram olandandır.Yakın zamanda ölçülü bardak  aldım  mutfakta çok faydalı bir edavat.Kolaylıkla bulabileceğinizi varsayarak mutfağınızda bulundurmanızı öneriyorum.
Çay bardak ölçülerim fotoğrafta gördüğünüz şekildedir.En Sağdan başlayarak, işte benim meşhur
Ajda bardağım :)ortadaki incebelli ve en soldaki küçük çay bardağı kahvecilerin kulandıklarından.
Kaşık ölçülerimin fotoğraflaını görüyorsunuz.Yemek kaşığı,ortadaki tatlı kaşığı en ilerideki çay kaşığı  ölçülerimdendir.
Kuru malzemelerde " Tepeleme Yemek Kaşığı" bu şekilde olmalıdır.
Silme  yazdığımda;tepeleme kadar oldurulup,bıçağın tersi ile malzemenin fazlası  "kaşığın sapından,
uç kısmına kadar çekilerek"atılmasından sonra geriye kalan kısım  "Silme kaşık öçüsünü verir.

1 yorum:

Lezzetli Sanatlar dedi ki...

Sevgili İnci merhabalar,
Ölçüleri resimleyerek anlatman çok faydalı olmuş.
Ellerine ve emeklerine sağlık.
Seni takipteyim, sevgiler...