31 Aralık 2012 Pazartesi
KRAKER PASTA
Değerli takipçilerim ve blog arkadaşlarım ,Yeni yılınızı en içten dileklerimle kutlarım.
Yeni yılda ,herşeye daha güzel bakmanızı,daha güzel düşünmenizi ,sevdiklerinize güzel sözler söylemenizi diliyorum:))
2012 de sayfama göstermiş olduğunuz ilgiye benim için çok değerli mesajlarınıza teşekkür ediyorum:)iyi ki varsınız.Hepinizi sevgiyle kucaklayıp sağlıkla,Mutlu Yıllar Diliyorum...
Kraker pastası, Tijen'imin reçetesi ile dün hazırladım.Tijen'imin tavsiyesine göre bir gün dinlendirdim ve test edildi:))muhteşem lezzette bir pasta oluyor şiddetle tavsiye ederim.
Tarifte hiç bir değişikliğe gitmedim,Tijenimin anlatımını kopyalayıp yayınlıyorum.
Görüşmek üzere...
Malzemeler:
4 su bardağı un
110 gr tereyağı
½ su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı kabartma tozu
50 gr kakao
Ara Kreması İçin:
3 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
100 ml krema
1.5 çay bardağı toz şeker,
200 gr kırılmış bitter çikolata
Hazırlanması:
Kraker için gerekli olan malzemeleri derin bir kaba koyup karıştırın ve yoğurun. Hamur ele yapışmayan bir kıvam aldıktan sonra üzerini streç film ile kaplayıp buzdolabında 20 dk bekletin. Hamuru tezgaha alıp kraker inceliğinde açın. 20 cm genişliğinde 5 daire kesin. Her daireyi yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 20 dk pişirin. Muhallebi için sütü, unu ve toz şekeri tencereye alıp karıştırın. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kremayı da ilave edip karıştırın. Ocaktan alın. Krakeri tezgaha alın. Üzerine sıcak kremayı ekleyip yayın. Çikolatayı serpin. 4 kat tamamlana kadar bu işlemi uygulayın. 4. katın üzerine kalan muhallebiyi sürüp yayın. Kalan çikolataları üzerine serpin. Pastanızı kapaklı bir kek kalıbına koyup buzdolabında 1 gece bekletin. Ertesi günü dilimleyip servise sunun.
Tijenden Not: Pastanızın kremasının kolay içine çekmesi için krakerinizin ince olmasına özen gösterin.
Etiketler:
Pastalar ve Kurabiyeler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
12 yorum:
Çocukluğumuzun Amonyaklı pastası gibi. O zamanalr hazır kek yokdu mikser yokdu. Anneciğim amaonyalı bisküvi yapar aralarına krema sürerdi. Nostalji yaşadım. İyiki aklımada geldi. yapmalıyım en kısa zamanda. Ellerinize sağlık. deneyeceğim.. siiznde yeni yılınızı kutlarım.
superrrr:))
Afiyet bal olsun canimmm
Begenmenize coook sevindim
ellerine saglikkk
cok opuyorum seni
Nursevin'ciğim evet canım amonyaklı pastanın bir versiyonu gibi çok lezzetli bir pasta oldu:)
bizim zamanımızda pasta olarak amonyaklı pastayı bilirdik misafirlerimize mutlaka onu hazırlardık:)yiyecek içiecek sektörü nerelere geldi,bir fırsat bulamadım bende amonyaklı pasta tarifine:)
mutlu yıllar canım,kucak dolusu sevgiler..
Tijenim canım,ben paylaşımına çok teşekkür ederim:)öperim seni...
Pasta nefis görünüyor. Ellerinize sağlık. Yeni yıl herkese huzur, sağlık ve mutluluk getirsin...
Sevgili Baran ,ziyaretin değerli yorumun ve dileklerin için teşekkür ederim.
Mutlu Yıllar dilerim...
canimcim nasilsin uzun zamandir kimsenin bloguna
ugramiyorum, yeni yilin kutlu olsun ( kutluyorsan
:)) insallah iyisindir ? tarifin çok guzel ozlemistim sizleri
eline saglik ve afiyet olsun , tabiki bende sizleri
seve seve seni bloguma
bekliyorum
bisous bisous
www.fraise-framboise.blogspot.com
Sevgili İnci,
Tatlı nefis görünüyor, ellerine sağlık.
Daha önce hiç görmediğim değişik bir tarif.
Bu arada;
Yeni yılın kutlu olsun.
Sağlıklı, huzurlu ve mutlu daha nice güzel senelere...
Canım ellerine sağlık olsun Tijenimin de güzel paylaşımlarına sağlık nefis görünüyor pasta.
Çok çok değişik, bayıldım bu pastaya ben. İsmi de harika. Ellerine sağlık İnci'ciğim..
Sevgiler..
İncim,bizlere nostalji yaşattın,bu nefis pastayla.Ellerine sağlık canım:)
Yıllar öncesi ne çok amonyaklı pasta yapardık:)
Güzel dileklerine amin diyor,sana da ayni dileklerle mutlu yıllar diliyorum:)
Sevgiyle öptüm canım...
Çok güzel görünüyor gerçekten. Nice nice senelere arkadaşım
Sevgiler
Yorum Gönder