29 Aralık 2013 Pazar

YOĞURTLU SEMİZOTU VE SALATALIKLI CACIK

Bu tarifim,arşivden 1-2 ay önceden kalma ):pazar tezgahlarında, hala taze
semizotu bulmak mümkün bu sebeple yayımlamaya değer gördüm:)Yeni yıl sofranız için ,enfes çeşitlerden biri olabilir. Geçen yıl tavuk ve hindi etine alternatif  " Kuzu Tandır" hazırlamıştım, yardımcı yemek ise "Şeriyeli Pilavdı" veya "Nohutlu Pilav"neden olmasın:)  "Domatesli Bulgur pilavı"da ,kuzu tandıra çok yakışır. Semizotu bulamazsanız,örneğin;enfes lezzetlerden "Susuz  Cacık"hazırlayabilirsiniz.Aslında ,sofrada çok çeşit yemek olmasından ziyade az çeşit ve dengeli olmasından yanayım her zaman:)link verdiğim, lezzetlerden bir derleme hazırlayıp bir de "Zeytinyağlı Sebze"ilave etmeniz gerçekten yetecektir:) Tatlı olarak,illa ki "Sütlü veya Çikolatalı"olmalı,ne dersiniz:))Bir sonraki  tarifimde, yine seçenekler sunmaya devam edeceğim:)Sağlıklı,huzurlu haftalar dilerim,görüşmek üzere... 
Malzemeler:

1/2 demet semizotu
1 orta boy salatalık
1 çorba kasesi yoğurt
1-2 diş sarımsak

Hazırlanması:
Ayıklanmış yıkanmış semizotunu, büyükçe bir kaseye dökün.Salatalığın kabuklarını alaca soyun ve küp küp doğrayın , semizotların üzerine ilave edin.Yoğurdun üzerine sarımsakları rendeleyin,yeterince tuz ile tatlandırın.Sarımsaklı yoğurdu, semizotu ve salatalık karışımının üzerine dökün.Kıvamını kendi damak zevkinize göre  ayarlayın.Servis edeceğiniz tasa dökün ve servis edin.
Afiyet Olsun...

3 yorum:

Güloanne mutfakta dedi ki...

Hem sağlıklı hem hafif vede kolay ellerinize sağlık çok iştah açıcı görünüyor

Yaseminin Mutfağından dedi ki...

Ellerine sağlık
İyi seneler
sevgiler

yemek ye dedi ki...

Çok güzel bir nimet semizotu. Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.