Bu tarifim,arşivden 1-2 ay önceden kalma ):pazar tezgahlarında, hala taze
semizotu bulmak mümkün bu sebeple yayımlamaya değer gördüm:)Yeni yıl sofranız için ,enfes çeşitlerden biri olabilir. Geçen yıl tavuk ve hindi etine alternatif " Kuzu Tandır" hazırlamıştım, yardımcı yemek ise "Şeriyeli Pilavdı" veya "Nohutlu Pilav"neden olmasın:) "Domatesli Bulgur pilavı"da ,kuzu tandıra çok yakışır. Semizotu bulamazsanız,örneğin;enfes lezzetlerden "Susuz Cacık"hazırlayabilirsiniz.Aslında ,sofrada çok çeşit yemek olmasından ziyade az çeşit ve dengeli olmasından yanayım her zaman:)link verdiğim, lezzetlerden bir derleme hazırlayıp bir de "Zeytinyağlı Sebze"ilave etmeniz gerçekten yetecektir:) Tatlı olarak,illa ki "Sütlü veya Çikolatalı"olmalı,ne dersiniz:))Bir sonraki tarifimde, yine seçenekler sunmaya devam edeceğim:)Sağlıklı,huzurlu haftalar dilerim,görüşmek üzere...
Malzemeler:1/2 demet semizotu
1 orta boy salatalık
1 çorba kasesi yoğurt
1-2 diş sarımsak
Hazırlanması:
Ayıklanmış yıkanmış semizotunu, büyükçe bir kaseye dökün.Salatalığın kabuklarını alaca soyun ve küp küp doğrayın , semizotların üzerine ilave edin.Yoğurdun üzerine sarımsakları rendeleyin,yeterince tuz ile tatlandırın.Sarımsaklı yoğurdu, semizotu ve salatalık karışımının üzerine dökün.Kıvamını kendi damak zevkinize göre ayarlayın.Servis edeceğiniz tasa dökün ve servis edin.
Afiyet Olsun...
3 yorum:
Hem sağlıklı hem hafif vede kolay ellerinize sağlık çok iştah açıcı görünüyor
Ellerine sağlık
İyi seneler
sevgiler
Çok güzel bir nimet semizotu. Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.
Yorum Gönder