19 Mart 2009 Perşembe

PİRİNÇLİ ISPANAK BÖREĞİ


Malzemeler:
1 kg un
tuz ve su
İçi için:
2 demet ıspanak
2 tane soğan
1/2 demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı haşlanmış pirinç
yeterince tuz ve sıvıyağ
Hazırlanışı:
öncelikle hamur hazırlanır, kulak memesinden yumuşak olmalı hamur dinlenmeye bırakılır ve içi
hazırlanır.
ıspanaklar yıkanır çok küçük doğranır üzerine çok az tuz atılıp el ile sıkarak yeşil suyu atılır.Soğanlar yemeklik doğranıp biraz sıvı yağda ısı alıncaya kadar çevrilir ılınınca ıspanaklara ilave edilir geri kalan malzemelerde ilave edildiği zaman içi hazırdır.
Aşağıda resimlerlede göstermeye çalıştığım şekilde börek hazırlanır .




Soğuk fırına atılır.170 derecede pişirilir.





Üzerine ıspanaklı içi serin.Bunun üzerine küçük ayırdığımız hamuru açıp serin onun üzerinede ıspanaklı içi döşeyin ve böreğin üzerini kapatmak için en altta yaptığımız işlemi diğer hamurada uygulayarak böreğin üzerini kapatın.Üzerine bir bütün yumurta ve 2 yemek kaşığı sıvıyağ karıştırarak sürün.




Doladığınız hamuru merdane ile tepsi büyüklüğüne getiriniz.


Hamuru kendi etrafında dolayınız.


Hamurda küçük yırtılmalar oluşur önemli değildir.


Hamuru yağladıktan sonra eliniz ile büyütmeye çalışın.



Hamuru yağlarken mümkünse zeytinyağ kullanırsanız daha iyi sonuç alırsınız .Zira zeytinyağ daha yoğun.



Hamurlar bu şekilde ayrılacak.

6 yorum:

sihirlirloklava dedi ki...

çok güzel görünüyor böreğin...ellerine sağlık canım..ıspanaklı da ayrıca lezzetli oluyor...sevgiler

Adsız dedi ki...

ablacıgım eline saglık birde bakır tepsiye yapmışın çok lezzetli olmuştur afiyet olsun sevgiler selamlar . ilhan

ahsapboyaci dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR HAYIRLI AKŞAMLAR SEVGİLER

Öznur dedi ki...

Ellerine sağlık İnci abla nefis bi börek olmuş.

Ayşe'nin Mutfağı dedi ki...

merhaba
Çok değişik bir börek bende el açması böreklere meraklıyım ellerinize sağlık
sevgiler

Adsız dedi ki...

değişik bir tarif.paylaşım için teşekkürler.lezzetli görünüyor.denemek lazım...
sevgiyle kalın,

www.meltemmutfakta.com