12 Nisan 2009 Pazar

ÇITIR TEL KADAYIFLI CEVİZLİ MUHALLEBİ



Malzemeler:

300 gr. Kadayıf

6 yemek kaşığı toz şeker

50 gr. Tereyağı

1 su bardağı ceviz

Muhallebi için:

1 litre süt

3 yemek kaşığı un

1,5 yemek kaşığı mısır nişastası

1,5 yemek kaşığı pirinç unu

2 türk kahve fincanı toz şeker

1 yumurta

1 paket vanilya

1 küçük paket krema

Veya 1 paket kremşanti



Hazırlanışı:

Krema hariç tüm malzeme ile muhallebi hazırlayın ve soğutun. Daha sonra kremayı ilave ederek mikserle iyice çırpın. Kadayıfın arasında kullanmak için bu bir kenarda beklesin. Kadayıf için tel kadayıf kullanmadan önce 1-2 saat buzlukta donması için bekletilir. Çıkartılıp elle kırılır ve ufaltılır. Tencereye alınır. İçine yağ ve şeker koyulur pembe haline gelinceye kadar kavrulur. Ceviz eklenir. Bu karışımın yarısı borcama serilir. Üzerine hazırlanan muhallebi dökülür. Üzerine kalan kadayıf serilir.soğuyunca servis yapılır.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Cok sahane görünüyor, denemek istedigim bir tatli, ellerinize saglik. Sevgiler.

gümüşlerin hobi dünyası dedi ki...

sütlü tatlıları çok severim.çok güzel görünüyor.elinize sağlık

meltemmutfakta dedi ki...

canım,harika görünüyor.Benimde çok sevdiğim bir tatlıdır bu.Bendede yayımlanmayı bekleyen fotolar arasında bekliyor.ellerine sağlık arkadaşım.
iyi bir hafta geçirmen dileğiyle...
sevgiyle kal,

www.meltemmutfakta.com

gulcan dedi ki...

slm
tatlılara bayılıyorum.Çok güzel olmuş.ellerine sağlık

sarımutfak-hande dedi ki...

şahane olur bilirim ellerine sağlık cnm seninkide güzel olmuş
sevgiler

Elmashan dedi ki...

ellerine saglik yaptigin hersey harika gorunuyor:) sutlu tatlilar bolumunde kaybettim kendimi :)) simdi burdan bi tarif uygulamak uzre mutfaga gidiliyor...