21 Nisan 2009 Salı
PİRİNÇLİ ISPANAKLI GÖZLEME
Malzemeler:
5 bardak un
Tuz
Su
İçi için
1 kg ıspanak
1-2soğan
1/2demet maydanoz
2 çay bardağı haşlanmış
pirinç
tuz , karabiber
1kase zeytinyağ
Hazırlanması:
Öncelikle hamur yoğrulur.Kulak memesinden daha yumuşak olmalı.Hamur dinlenirken içi hazırlanır.Yıkanmış ıspanaklar
ince ince doğranır üzerine biraz tuz serpilir el ile ovularak yeşil suyu sıkılarak atılır.Ispanakları aldığımız büyükçe tasın içine piriçleri ince kıyılmiş maydanozu 5-6 yemek kaşığı sıvıyağ içinde sotelediğimiz soğanları tuz ve karabiber iyice karıştırılır.Dinlenmiş hamurdan limon büyüklüğünde parça kesilerek açılır.Çok ince olmasına gerek yok .Fırça ile üzerine zeytinyağ sürülür İç malzemesinden 3 veya 4 yemek kaşığı serilir , her iki yanı ortada birleştirilir(üst üste gelmemeli) tekrar fırça ile yağlanıp 1veya 2 kaşık içi döşenir son şekli itibariyle kare olmalıdır.yağsız bir tavada üzerine fırça ile yağ sürülerek pişirilir.
Afiyet olsun...
Etiketler:
Hamur İşleri,
Yöresel yemekler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Gözlemede ıspanağın yerine peynir beklerken, pirinç karşıladı beni. Bunun da tadına bakmalı.
Yorum Gönder